Som vanligt är jag dålig på att blogga under helgen. Det händer helt enkelt alldeles för mycket roliga saker. Date night med min man på fredagen. Inte varje dag man får barnvakt och kan gå ut och umgås utan barn. Ett dygn. Ett dygn är tiden det tar innan man längtar ihjäl sig efter att någon ropar MAMMA! Vi fick ett härligt dygn i alla fall med bio, middag på stan och frukost framför TV:n utan att behöva titta på Greta Gris. Typiskt att man inte längre orkar göra stan utan hellre går hem och sover efter en god middag och några glas vin. Troligtvis en kombination av ålder, småbarnsliv och cancer. Dessutom skulle undertecknad kasta ut hästarna på lördag morgon. Ny snygg långbenting har flyttat in i stallet. Denna gång en långbent av kvinnligt kön. Misstänker att övriga kvinnor, i synnerhet ponnytanten, känner sig hotad. Än så länge har det gått lugnt tillväga även om den nya visade sig besitta en magnifik passiv dominans som har skakat om hierarkin i flocken. Alltid lika spännande när sådant händer. Den nya utsåg direkt den vita arabiskan till ”sin ponny”. Krigsprinsessan är som tur väl inte inblandad. Hon får nöja sig med miniflock i form av henne själv och den gula norrmannen. Han är den enda som kan sätta sig i respekt mot henne. Norrmän bär på många överraskningar.

I helgen har vi hunnit jaga krigsprinsessan med boll, galopperat i skogen och gjort cirkuskonster. Antal timmar i stallet är nytt rekord och jag borde ta någon eller några hästlediga dagar i veckan utan dålig samvete…men vem skulle frivilligt utsätts sig för något sådant?

Om någon funderar över cancer och biverkningar så kan jag meddela att synen är dålig, huvudet värker, jag är ständigt förvirrad, glömmer namn och håret visar noll tecken på att vilja växa ut igen. Tålamod är en dygd jag ej besitter så just nu skiter jag i hur det känns och lever så gott det går. Jobbet gick i alla fall bra idag men på bussen hem sov jag likt en man med feber. Satt med småtjejerna och läste leksakskatalogen i några timmar på eftermiddagen. Ni läste rätt, jag läääser den jäkla katalogen. Femåringen vill även höra artikelnummer och mått på grejerna. Ska bli skönt när julen är över.

Ikväll fick krigsprinsessan hemmaspa med hårtvätt, massage och frisering. Det var nog uppskattat. I morgon lär hon visa sin tacksamhet genom att göra en ordentlig lerinpackning och gnugga pannan svart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s