Krigsprinsessan är en kvinna med starka åsikter kring det mesta. Somliga dagar kan matten dock ha svårt att exakt veta vad som är åsikter och vad som skulle kunna vara fysiska åkommor. När din häst ständigt uttrycker önskemål och klagomål kan det till slut bli en smula förvirrande. Ordlös kommunikation är spännande men knepigt. Krigsprinsessan är alltid tydlig med att visa matte vart på kroppen det kliar och att det vore skönt med ett par människklor att ta tag i saken. Inte sällan lyfter hon ett bakben åt sidan för att vara snäll så att matte kan komma åt den tunna huden på insidan av låret, där kliar det ofta. På ridtur är hon tydlig med när hon tycker att vi ska springa fort och vilka sträckor hon vill ta det lugnt. Piloten vill gärna ha något att säga till om och där har vi äntligen börja finna vissa kompromisser. Förra onsdagen var prinsessan mycket tydlig med att hon inte tänkte ställa upp på någon dressyrträning i ridhuset. Några kosparkar med bakbenen och tre tvärnitar får duga när en saknar förmågan till att författa en skriftlig ansökan. Det var längesedan hon betedde sig så och matten blev orolig över om det gjorde ont någonstans. Matte bokade tid på djursjukhuset, bättre att vara på den säkra sidan. Sjukhusmiljö är hemmaplan just nu så varför inte plocka med djuren.

Igår var det dags för hälsokoll. Snällt traskade hon in i lådan och lät mig hänga på bom och stänga. Prinsessan trodde bergis att vi skulle åka till Norah. Där finns det snygg hingst och annat spännande och dagen till ära var prinsessan i högbrunst. Något besviken prinsessa klev ut från lådan och upptäckte att vi inte var på Norahs idylliska gård utan en parkering med andra transporter, motorväg på ena sidan samt en lastbilsterminal på andra. Många snygga hästar att visa upp sig för fanns det förvisso. Veterinären böjde, klämde och drog. Prinsessan var inte så intresserad av veterinären. En snygg fuxkille stod i en av boxarna och lovade säkert bort en bebis. Vi fick gå in i ridhuset och visa upp prinsessans gångarter. Sugen på att visa upp sig från bästa sidan travade och galopperade hon snällt på linan och veterinären kunde konstatera att kroppsligt är krigsprinsessan i finfin form. Däremot fick hon underkänt på sin PMS och jag har fått i läxa att bokföra hennes temperament fram tills nästa vår. Kan hända att hon behöver hjälp med hormonerna. Ett annat alternativ var att låta henne få en bebis eller två. Andra alternativet får bli när alla tumörer är borta så att jag kan ombesörja en krigsbebis. När vi skulle åka hem från kliniken tyckte prinsessan att lådan var tråkig. Matten har lärt sig den håra vägen att man aldrig löser något med en krigshäst genom att bli arg. Fyrtiofem långa minuter senare åkte vi hem. Matten var stolt, hon hade inte tappat tålamodet en enda gång.

Idag ska jag till Linköping för lite prover och förberedelse inför strålning. Jag försöker att se det som en trevlig eftermiddag med mannen min.

Annonser

2 reaktioner på ”Den när du är hypokondriker å hästens vägar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s