Gick till jobbet idag trots att jag vet att det lät som en dålig idé redan från början. Det var i vilket fall som helst en ynnest att hänga med eleverna och givetvis mina fantastisk kollegor som alltid får mig friskare på något magiskt vis. Jag överlevde mina lektioner, lyckades till och med göra det riktigt bra. Det var framför datorn som huvudet inte riktigt orkade hänga med. Väl hemma somnade jag på stört. Har besökt min digitala journal minst tio gånger idag men inget utlåtande än. Blir tokig av denna väntan.

Barnen och jag uppfann en rolig lek där jag agerade trollkarl som trollade ungarna till olika djur. Som allt annat med småbarn slutade detta i tragedi och gråt. Fyraåringen kom med tårarna upprört rinnande längs kinderna samtidigt som hon med darrande röst förklarade att lillasyster låtsas flyga när hon blev trollad till flamingo. Vi fick avbryta leken och läsa bok istället. Önskar att jag vore ett barn som kunde bryta ihop över någon som låtsas flyga som en flamingo.

Viss osäkerhet kring ridandets vara eller ickevara idag. Bestämde mig för att testa och döm av min förvåning när krigsprinsessan utan vidare protester arbetade fint och följsamt med mig på ryggen. Ingen doinkidoinkgalopp, inga tvärstopp eller krigshopp. Hon betedde sig som en helt anständig häst. Matten orkade dock inte rida så länge och tonåringen är orolig för att jag ska trilla ihop. Jag är i alla fall glad över att jag klamrade mig upp och lekte tillsammans med min vita krigshäst en liten stund. Finns inga garantier på att jag kan göra det i morgon eller om en vecka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s