Det är vansinnigt torrt i detta avlånga land. Vi svear är inte värst vana vid torka och vattenbrist. Själv har jag redan börjat oroa mig över vinterns tillgång på hö, det kan bli en dyr historia i år. Fast vem vet, juli kanske blir årets nederbördsrikaste månad och bönderna håvar in hö och spannmål, den som lever får se. En annan orsak till min längtan efter moln och nederbörd är solbränd hud. Vareviga kväll den senaste månaden brinner huden som om jag badat i brännässlor. Trots solhatt, långärmat och skugga så kan man inte skydda sig helt. Några dagars regn hade varit skönt för omväxling.

Jag mår ganska bra trots solsveda. Trevlig umgänge med vänner på besök och mycket häst gör livet till en himla trevlig upplevelse. I slutet av veckan tog jag ut ponnytanten på äventyr. Senaste tiden är det tonåringen som har motionerat och gosar med den fläckiga tanten. Nu bad jag om att få lite kvalitetstid. Vi har alltid mysigt jag och ponnytanten. Hon är en trogen vän och livskamrat. Om jag blev strandsatt på en öde ö skulle hon helt klart bli mitt förstahandsval som sällskap.

Jag hade en plan att låta krigsprinsessan ta det lite lugnt några dagar efter onsdagens utflykt. Inte vila helt, då blir det som att handskas med en handgranat. Mattens plan var att bara motionera lätt i skogen utan några krav. Krigsprinsessan tycker att det har varit en urusel plan. Framför allt en väldigt tråkig sådan. Att bara promenera, inte göra krumelurer åt sidorna, eller springa är faktiskt supertråkigt. När krigsprinsessan får tråkigt blir hon bra på att improvisera. Idag improviserade hon några jämfotahopp, utockinvänd sluta, leka staty och lite annat smått och gott. I hagen har hon numera börjat flytta runt på sina flockmeddlemar i ren tristess. Ser till att alla är uppställda i rätt ordning, dricker när det är tillåtet och rullar sig på rätt ställen i hagen. I morgon ska hon få återgå till arbete igen, det kommer uppskattas av alla i omgivningen.

Idag har vi varit och glott på Westerntävlingar. Det ser kul ut. Undra vad krigsprinsessan skulle säga om att springa jättefort runt tunnor och pinnar samtidigt som matte kastar lasso mot en låtsasko?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s