Jag är fullt medveten om att mitt sätt att hantera en dödlig sjukdom kan ses en smula udda. Att skoja om kräk, lös mage, mensbesvär och döden är kanske inte helt vanligt. För mig känns det som att jag tar kontroll över sjukdomen genom att synliggöra den, prata om den och skämta om den. Varje gång jag driver med min cancer känns det som att jag hånar den och på så vis vinner lite över den. Många tycker nog att det är knäppt och konstigt. Kanske till och med anser somliga att jag förnekar och i hemlighet ligger i svår ångest. Jag har ångest ibland. Då berättar jag det för alla jag känner och vips, på något dygn, är det över och jag mår bättre. Tänk om alla förstod vilken lättnad det är att prata om alla jobbiga saker i livet. Att hålla saker inne förgör oss.

Idag kom ett sånt där besked som hade kunnat skapa en jävla massa ångest rent ut sagt. Svaret på min senaste lungröntgen låg och väntade i min journal. Jag har känt mig konstig i kroppen senaste månaden. Extremt trött, ont i ryggen och stela leder, Två nya tumörer har på något vis lyckats få fäste i lungan. En ligger väldigt nära ryggraden, det finns risk för att den växer i skelettet. Första känslan var panik, ångest och maktlöshet. Sen bestämde jag mig för att skita i vad som händer i morgon, vad kan jag göra åt det? Jag cyklade istället till stallet. Jag sadlade min krigsprinsessa, haffade den snubblande amerikanens matte och tillsammans galopperade vi i skogen så att gruset sprutade åt alla håll.

Jag kom hem och lagade en god middag, lekte med mina barn, kramade min man och tog ett glas vin. När du har fått nya lungtumörer skiter en fullständigt i att det är vanlig måndag, är du sugen på vin så dricker du vin. För övrigt tänker jag från och med idag bara göra sådant som är roligt. Äta sånt som är gott och njuta av det i livet som är värt något. Vad som väntar framöver får bli en spännande överraskning. Kan hända jag får knarka under läkarbevakning igen. I sådana fall ska jag övertala sköterskan att ge sambon lite roliga medel så att vi kan vara knasiga tillsammans.

Annonser

18 reaktioner på ”Den när cancern sprider sig och hur man hanterar svåra saker.

 1. Fina Lena!
  Du är fantastisk.
  Tänker på dej varje dag
  Hoppas du får några fina dagar i gamla skolan med mamma och familjen
  Varm kram
  Lennart

  Gilla

 2. Jag hånar den där jääävla cancern å tänder en extra cigg! Fy fan vad jag har tröttnat på cancer!
  Du är en klippa Lena!
  Njut av livet!
  Jag älskar dig min fina vän

  Gilla

 3. Du är en superkvinna. Din inställning till vad som händer är fantastisk. 💖💖💖 Jag tänker ofta på dig och när jag inte orkar nån dag så tänker jag: ”Kan Lena, så kan jag!”
  Styrkekramar till dig och din familj! 🤗🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s