Att vara allvarligt sjuk innebär att människor i din omgivning blir drabbade på olika sätt. Somliga oroar sig, andra gör allt för att ta vara på tiden och vissa drar sig undan för att det blir jobbigt. Jag har full respekt för allas olikheter och förmåga att hantera situationer som innebär sorg och ovisshet. Det har dock inte riktigt kommit till min vetskap, eller så har jag valt att förneka, att så många människor på allvar har sörjt min sjukdom, gråtit och oroat sig. Det gör mig ont att bidra till andras sorg. Att människor har oroat sig under min behandling, kanske befarat det värsta samtidigt som jag själv har varit fast besluten över att kämpa, leva och överleva. I min värld har döden aldrig varit ett alternativ att förlika sig med. Dö kommer vi alla göra men jag tänker inte dö idag, inte i morgon och nog har jag planerat att fylla trettiosex.

Jag vill passa på att påminna alla mina kära där ute om att jag faktiskt är en superhjälte, eller låt min åtminstone få leva i den illusionen. Jag känner mig starkast i världen och det spelar ingen roll hur jobbigt det har varit, är och kommer att bli. Jag står fast likt en klippa i stormande hav. Nog har jag blivit lite kantstött, eroderad av vädrets krafter men jag står kvar idag, i morgon och bara tiden avgör hur länge. Förresten vill jag också påminna mina vänner, min familj och mina kollegor att jag älskar er och om ni inte hade funnits hade mina superhjältekrafter brunnit ut.

Annonser

4 reaktioner på ”Den när allt kommer ikapp.

  1. Många tårar har det varit men desto mer skratt och glädje när man är med dig. Du är ta mig tusan störtskön och jag kommer finnas vid din sida ALLTID. ❤️/ C

    Gilla

  2. Jag tittar in på bloggen varje dag. Det är många tårar som runnit både av sorg, ovisshet och av inte minst glädje. Du har superkrafter och det smittar. När jag tänker att jag inte orkar så säger jag till mig själv: Kan Lena, så kan du!
    Fortsätt att kämpa. Vi är många som hejar på och skickar styrkekramar! 🤗💝

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s