Först när du blir fråntagen vardagen inser du hur mycket den betyder. Kollegor är så mycket mer än människor du arbetar med. De utgör en fundamental grund för ditt livs relationer. Det är förmodligen de människor du träffar mest under ett år. Jag har de bästa kollegorna och saknaden är stor. Att arbeta som lärare innebär också att tonåringarna blir en annan sorts kollegor. Man arbetar tillsammans, sliter och nöter på varandra dag ut och dag in, blir oense och sedan vänner igen. En relation som efter något år ofta blir starkare än du kunnat ana. Jag saknar mina elever så och varje sommarlovsavslutning sörjer jag dem som lämnar skolan för att gå vidare. Jag vet att det är irrationellt. Tonåringarna ska vidare, det hör till. Avslutningen 2017 blev otroligt konstig för mig. Det var bara några dagar efter min cancerdiagnos och världen var som en dimma.

Nu har jag varit borta från jobbet i fyra månader. Fyra långa månader som känns som evigheternas evighet. Jag vet att eleverna klarar sig bra utan mig. Jag vet att verksamheten flyter på och jag har inte tänkt allt för mycket på jobb under den här tiden. Mitt fokus har siktat i en tunnel där livet och vardagen är i andra änden. Kanske är det just därför jag har svarat så bra på alla behandlingar. Jag har fokuserat på att hålla kroppen frisk genom ständig fysisk aktivitet, mycket kärlek och skratt. Jag har skalat bort många stressmoment och lärt mig att säga nej till saker jag inte orkar. Det svåra är att begränsa vilandet. Cancerbehandling gör dig tröttare än du trodde var möjligt, att sova dagarna i ända är en stark lockelse. Då är det bra att äga några fyrbenta vänner som kräver mycket motion och skötsel.

Ponnytanten har fått fnatt under jul och busat med både tonåring och medryttare så till den grad att Stormatte har fått gå in och ta över. Då blir hon nöjd igen. Hon är en festlig karaktär min älskade ponnytant och mitt hjärta smälter när hon visar upp sig för mig i hagen. Hon tycker helt klart att hon är vackrast i universum och jag kan inte annat än att hålla med. Vi hoppas kunna skapa ett lika magnifikt självförtroende hos min krigsprinsessa. På nyårsafton tog jag henne till ridbanan för första gången på evigheter. Krigsprinsessan förstår inte alls vitsen med att springa runt på en sandig fyrkant och göra krumelurer när man kan vara ute i den spännande skogen, galoppera på mjuka stigar och hoppa över stockar. Matte tycker att i den bästa av världar ska man kunna göra lite av varje. Eftersom att krigsprinsessan utbildning som mattes dressyrhäst är dags att börja måste jag bita i det sura äpplet någon gång. Krigsprinsessan visade stor talang i att trava i ultrarapid (kanske skulle sadla om till Westerngrenen plesure istället) slå bakut när hon behövde galoppera mer än tio språng i sträck och stvärstanna på stället så fort matte bad henne att gå ner i skritt(ytterligare Westernmoment hon behärskar). I detta läge är det lätt att bli frustrerad, det enda jag bad henne om var att trava och galoppera framåt med lite energi och svänga åt det håll jag önskade. Vi var inte helt synkade. Fick ge med mig när hon gav mig en långsida i frisk trav. Därefter hoppade jag av på darriga ben och tränade lite tricks istället. Det gillar den tokiga krigshästen betydlig mer. Jag kan meddela att den kvarten på hästryggen gav mig mördande träningsvärk. I veckan ska vi försöka oss på dressyrträning för skåningen med mundiarré. Misstänker att vi kommer få en del skäll men förhoppningsvis många bra tips att komma vidare med. Jag och prinsessan ska ut på lite dressyrande till våren hade matte önskat i alla fall.

Nu måste jag visst slänga på mig kläder så att jag hinner med tåget till Jönköping. Ryhov hela dagen lång. I morgon, jobbet😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s