Nu ligger jag på ett rum på sjukhuset i Linköping och väntar på den stora operationen som sker i morgon. Vi kom hit redan klockan tio på förmiddagen och hela dagen har bestått av information från olika håll. Det har varit kring läkemedel, narkos och sjukgymnastik. Sjukgymnasten poängterade hur viktigt det var att jag kom igång så fort som möjligt med promenader och andningsövningar. Jag såg direkt en chans att slå nytt sjukhusrekord i rehabträning. Min fina sambo ville nog hemsk gärna ta ett privat samtal med sjukgymnasten och informera om att denna patient snarare kunde behöva bindas fast i sängen. Narkosläkaren meddelade att mina levervärden fortfarande var för höga för att kunna ge mig den planerade epiduralbedövning som var tänkt från början. Smärtlindrad lär jag nog bli i alla fall med inte lika effektivt. Eftersom att jag inte gjort denna operation tidigare har jag inget att jämföra med så det blir säkert bra. Jag kommer i alla fall med största sannolikhet inte bli erbjuden en flaska whiskey och en tjock pinne att bita i.

Min närvaro sänker medelåldern på avdelningen med sådär fyrtio år men har det ganska trevligt med de äldre som har många roliga berättelser att dela med sig av. Någon enstaka skymt har jag fått av någon yngre patient men vi är inte många. Rummet delas med en väldigt härlig kvinna från Motala som har berättat fantastiska historier om hur Sverige har förändrats de senaste femtio åren. Synd att vi inte ska göra samma operation för jag hade gärna träffat henne mer. Vi hamnar inte på samma avdelning efter morgondagen. De flesta här ska eller har gjort någon form av hjärtoperation. Ganska sorgligt att låta sambon åka hem. Vi har varit ett riktigt pensionärspar här på avdelningen som har löst korsord tillsammans och tagit middagslur. Tur att jag får komma in i dimman relativt tidigt i morgon så känns tiden inte så lång.

Nu har jag kört omgång två på min operationstvätt och satt på mig de snygga sjukhuskläderna. Ett par trosor i storlek jätte. Troligtvis kommer jag att tappa dem om jag ska upp och gå, ska hålla mig i sängen för säkerhetsskull.

Annonser

7 reaktioner på ”Den med operationsinformation och för stora trosor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s