Jag har börjat inse att torsdagens EP-anfall troligtvis var mer av en panikångestattack. Ytterligare två har kommit sedan torsdagen men jag har lyckats häva dem i tid. Läskigt att kroppen kan lura sig själv på det viset. Att kanalisera inre panik och stress till riktiga fysiska åkommor. Vet inte varför det kommer just nu men en kvalificerad gissning är den stundade operationen. När jag fick höra om den blev jag försatt i en surrealistiskt känsla av att jag inte alls är med på tåget längre. Att jag står och beskådar det som händer utifrån. När Linköping sedan hörde av sig bara några dagar senare gjorde situationen om möjligt ännu mer overklig. Det är så mycket som står på spel och det här är en match jag inte får lov att förlora. Känslan av att helt och hållet förlora kontrollen över min egen kropp är galet skrämmande. Det är helt upp till läkarna nu och den vetskapen skrämmer rent ut sagt skiter ur mig. Jag går här hemma i ett desperat försök att klamra mig fast i det lilla jag har kvar att kontrollera. Jag har ingen ro i varken kropp eller själv. Då är barn, sambo och hästar bra skit.

Stallet blev en tidig historia idag då det var min uppgift att släppa ut i morse. Efter någon timma kom trettonåringen och norrmannens matte och delade en trevlig frukoststund med mig innan vi drog ut med den märkliga trion på äventyr en kall men solig decemberlördag. Då krigshästen har sin sårskada blev det enbart skritt men även det kan vara nog så härligt när sällskapet är gott. Krigshästen som har blivit allt mer van vid att vara ute med matte på egen hand försökte hela tiden avlägsna sig från gruppen och övertala mig gång på gång att vi kan ha roligare utan dem. Hon är ett märkligt flockdjur. Mig har hon inte heller varit så glad på de senaste dagarna då jag ska vara på och tvätta hennes skadade ben med något så vedervärdigt som ljummet vatten. Att matte bara kan vara så fräck!Nu får jag knappt titta på det skadade benet utan att hon börjar snurra runt med misstänksam blick. Idag fick jag göra en skenmanöver och pilla med andra bakbenet och samtidigt,i smyg,tvätta såret. Jag hann få det hyfsat rent innan hon upptäckte sveket. Blå sårspray hamnade över hela bakbenet innan jag var nöjd. Det kommer nog dröja några dagar innan hon har förlåtit mig. Kan tänkas att jag måste tvätta även i morgon. Tur att jag ska åka bort en vecka. Då kanske hon till och med kommer att hinna sakna mig och glömma allt det här.

Hemma har den stora adventsstädningen pågått. Det har plockats fram stjärnor, stakar och trädgårdsbelysning. Inte många stillasittande minuter denna lördag. Småtjejerna har som vanligt showat för oss och Ettochetthaltvåringen visade upp sina nya moves med svallande höftrörelser vilka hon säkerligen har plockat upp från någon youtubevideo. Hon har även besökt toaletten två gånger vilket i en småbarnsfamilj är stort och skapar generöst med applåder och hejarop både från föräldrar och äldre syskon. Snart kanske blöjor är ett minne blott. I morgon ska vi försöka få till advetsbaket men jag ska även ge mig i kast med vilan. Jag har varit dålig eller rent ut sagt urkass på det sen min medicin plockades bort. Känns kroppen okej finns det ingen mening tycker min hjärna. Den har som vanligt fel och försätter mig istället i ångest och panik vilket i sin tur tycks leda till epileptiska anfall. Inte bra, det måste vi göra något åt.

Annonser

En reaktion på ”Den med panikångest och konsten att finna din inre frid.

  1. Det är början på lösningen som kallas för ”göra något åt” att du beskriver hur det är och hur det känns så ärligt och öppet som möjligt som en personlig blogg. Jag ser framför mina ögon att du står bredbent på detta och börja tänka på saken. Du finns i mina tankar och säkert många andras…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s