Tack min älskade vän för att jag fick lyxen att åka med dig till Jönköping och förlåt för att jag pratade sönder dina öron. Det var bara härligt att träffa dig. Hoppas att vi snart hinner ses och kanske nu när mina metastaser i hjärnan är väck får jag börja köra bil igen. Jag väntar fortfarande på besked kring det där med bilkörningen. 

Ni läste rätt. Metastaserna i hjärnan är borta. Det finns bara en liten svullnad på ett par mm där den största satt men min läkare trodde att det borde synas tydligare när vi tittar på PET/CT nästa vecka. Där fick ni era elakingar, min hjärna invarderas inte ostraffat. Den ska faktiskt användas till att komma på smarta didaktiska och pedagogiska lösningar. Då får det inte sitta en massa  skrot i vägen som stör verksamheten. Hade det inte varit för att mina levervärden fortfarande är tio gå över det normala hade jag korkat upp en flaska bubbel igår. Istället firade jag med en tallrik havregrynsgröt då jag har fått besök av illamåendet och det har konstiga idéer om vad man kan och inte kan äta. Havregrynsgröt med äppelmos går visst bra men inte för mycket. I morse hade illamåendet rest hem igen så jag har precis passat på att trycka i mig en rejäl frukost. En vet aldrig när illamåendet behagar att besöka oss igen. Vi har fått två andra objudna gäster i huset som dök upp natten mellan onsdag och torsdag. Farbror förkylning och fröken ögoninflammation. Det är alltså sjukstuga igen. Den här gången är ungarna pigga som tusan trots röda ögon och grönt snor. Idag kan vi nog vistas ute i någon park så att tristessen inte blir för stor.

Så till det mindre roliga som har hänt. Eftersom att levern totalt har ballat ur av Xalkori, enligt min läkare en vanlig biverkning, måste jag bryta behandlingen. Både läkare och sköterska är fascinerade över att jag fortfarande är så pass pigg. Jag borde vara jättedålig och inlagd på sjukhus med de levervärdena. Igår hade det i alla fall långsamt börjat sjunka eftersom att jag inte har ätit X sen i lördags. Jag ska ha behandlingsuppehåll under två veckor och sen ska vi testa ett annat läkemedel. Skönt på sätt och vis att vila lite från biverkningar men frustrearande för nu kommer det ta längre tid att bli av med cancern. Tänk om jag inte tål nästa medicin heller, vad händer då? Jag ska i alla fall försöka njuta ordentligt om jag får några biverkningsfria dagar mellan behandlingarna. Igår fick jag äntligen mitt nya läkarintyg. Jag förklarade att jag inte kan hålla på att skolka från jobbet på det här viset. En lärare måste faktiskt leva som hen lär. Han fick minsann skriva intyget samtidigt som jag hängde över axeln på honom och såg med egna ögon att det skickades in.

Annonser

4 reaktioner på ”Den där när du både får goda och mindre goda besked.

  1. Grattis!😻 Så glad jag blir att metastaserna i hjärnan har flyttat ut. Att de äntligen har insett att det inte finns plats för dem där. Jag kan dricka bubbel åt dig. 🍾🥂

    Gilla

  2. Det gläder mig att höra att metastaserna insåg allvaret och adressändrade. Hoppas de inser att de är portade på livstid och att de meddelar lungtumören att han (hon?) får börja förbereda flytt.

    Måtte det fortsätta på inslagen väg ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s