Halv två inatt vaknade Ettochetthaltvåringen av hög feber. Halv tre gick det inte att hålla henne kvar i sängen och jag fick snällt gå upp och glo på Greta gris. Frukost skulle hon även ha där vid halv tre. Bra att barnet äter och dricker men hjälp så trött jag är nu. Lyckades lägga henne i sängen igen på morgonkvisten men själv kan jag inte somna om. Vi får se när Treochetthalvtåringen får för sig att komma upp. Vore skönt med någon timma i lugn och ro. Syrran skulle komma idag. Vi får se om hon vågar sig hit trots sjuka barn och lillasyster utan sömn i kroppen. 

Lite mindre roliga saker att ta tag i under förmiddagen. Min läkare har inte skickat in förlägning på min sjukskrivning fast han själv initierade det för snart två veckor sen. I praktiken ska jag alltså infinna mig på jobbet idag. Det saknas även dagar på mitt tidigare läkarintyg. Inte riktigt sånt en vill pyssla med mitt i allt som händer i både kropp och knopp. Det är sådan småsaker som får mig att bryta ihop. Att få besked om en av de dödligaste cancerformerna, att jag kanske aldrig kommer att bli helt botad, att jag kanske måste äta starka mediciner resten av livet osv lyckas jag bearbeta och ta in. När praktiska saker som krångel med försäkringskassan eller att läkaren inte ringer när det är bestämt får mig helt ur balans. Igår drabbades jag dessutom av seriös ångest över hur allvarlig min sjukdom egentligen är. Jag är med i en del forum på FB för cancersjuka och igår kom det upp ett meddelande som uppmärksammade att en av medlemmarna i min egen ålder, med barn och hela livet framför sig hade dött. Jag känner mig många gånger som världens starkaste men vid sådana tillfällen sviktar modet och jag blir smärtsamt påmind om hur  många med min diagnos som faktiskt inte överlever. Jag får inte tappa fokus på det som är viktigt, att leva varje dag och njuta av att jag faktiskt lever och det i sig är en gåva.

Annonser

4 reaktioner på ”Den med sjuka barn, sömnlöshet och ångest.

  1. Vad jag önskar att du ÅTMINSTONE slapp strula med försäkringskassan mitt upp i allt detta. Det borde vara lag på det! Vi gör det till en grundlag när vi blir presidenter. ❤ ❤ ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s